Renka

Tuesday, January 23, 2007

byvanie na neznamom sidlisku

... alebo mat dom sa stale nevyplaca?

... nie, nemyslim to nejako striktne a vseobecne, ale niekedy to spociatku vyhra nie je ...

obytna oblast Grot sa nachadza v KE. je to sidlisko? no ani nie, ale nachadza sa niekde medzi troma sidliskami. nova radova vystavba uz funguje niekolko rokov. ulice vsak stale nemaju oznacenie, domy nemaju popisne cisla a ludia, co uz obyvaju svoje domceky si teda nemozu vybavit trvale bydlisko, nemaju sancu si dat zasielat postu, v obchodoch take sidlisko nepoznaju a preto im ani nadmerny tovar nedonesu po zadani "adresy". zvycajne sa to riesi tym, ze ti ludkovia chodia cakat svoj naklad na krizovatku, ktora sa da este ako tak definovat ... a to je len niekolko veci, ktore som si uvedomila ja sama.

zvlastne ... je to, ze cesta k domom je tmava, po stranach vysoka trava, ... cez den je to v pohode, ale uvaz ... kto dovoli svojim detom do 15 rokov chodit po tej ulici samemu? kto sa odvazi pustit svoju dospelu dceru v noci po tejto ulici? samozrejme, nik. je potrebny bud odvoz alebo odprevadenie.

co k tomu dodat? obytna cast sa nachadza oproti Luniku IX. kto by toto sidlisko nepoznal? snad minimalne cela europa :) ale predpokladam, ze vacsina ludi z KE nepozna obytnu cast GROT

je sice nadherne byvat v domceku, ale niekedy ... skutocne ... sa pozastavujem nad tym, ako konaju mestske zastupitelstva, ci mestske urady, aby dopomohli obcanom svojho mesta.

zmeni sa to niekedy?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home